De Pilatels 2017-2018 Kerst-letter

Jaarlijks kruipt Els enkele keren in de digitale pen. Dit jaar is het niet anders.

Zelden gaat één jaar zo snel voorbij!
Na het L.A. avontuur van Els, waar ze les heeft gekregen van de directe leerlingen van Joe Pilates, kon het natuurlijk niet uitblijven en haalden we Gratz toestellen, te vergelijken met Joe’s originele apparatuur naar hier. Het was niet zonder veel moeite – en met de hulp van enkele Pilatelsers – dat onze nieuwe toestellen in Snellegem arriveerden.

Een volledige GRATZ lijn. In België, de enige volledige Gratz lijn. Voor ons! Nieuwe verlichting én een nieuwe “ramenpartij” brachten extra licht aan de lessen. De foto’s en een nieuwe website waren de laatste bouwstenen om in augustus onze 10 jaren te vieren.

Receptie10 Jaar

De aanwezigen hadden groot gelijk! We waren vereerd om zoveel Pilatels-vrienden samen, op één plaats te mogen ontvangen. We werden in de watten gelegd door de Madammen van Trottoir – Pauline & Charlotte. Met hun lekkere bomma hapjes! Grote dank ook aan Stephan Vileyn & Sophie van Gallery34 voor de foto’s. De foto’s van de receptie. De bestelde foto’s komen er nu echt aan! Vanaf week 8 jan 2018 kun je de bestelde foto’s meenemen. Gelieve de lijst te checken en gepast mee te brengen aub.

Goede-doelen-doos

De receptie was ook de start van het GOEDE-DOELEN-DOOS. Dank aan Mercy Ships & Niño Feliz, niet enkel voor de pakkende speeches, ook voor hun ongelooflijk warm hart! Dank aan alle Pilatels’ers om deze prachtige initiatieven te steunen! Het eindresultaat was een volle 1.200 EUR. Beide goede doelen zijn alle Pilatelsers zeer dankbaar. De mooie kindertekeningen en lieve woordjes van de kinderen van Niño Feliz verrasten Els ongelooflijk.

Goede-doelen-doos

Helaas namen we met veel pijn in ons hart voor altijd afscheid van Atalia. Marinka’s dochter heeft haar strijd tegen kanker verloren. Steven heeft ons ook verlaten voor zijn Grande Randonnée. Het gaat hen goed. Onze gedachten gaan naar de familie en vrienden van Atalia en Steven. Ook Achille, de bijna 20 jaar oude Pilatels kat, heeft zijn laatste fusee genomen richting de sterren. Voor eeuwig een plaats in ons Pilatels-hart!

Het taboe “Pilates, women only” is doorbroken!

We vroegen aan enkele Pilatels-mannen: Stuur ons een testimonial. Het idee is er om een aantal korte bekentenissen erin te vermelden. Sommigen onder jullie doen het al jarenlang wekelijks trouw één of meerdere uren, privé en/of in groep… of misschien nog maar net . . . Revaliderend, preventief, aanvullend of doelspecifiek? (>> meer Mannen & Quotes hier)

“Net als een gezonde en evenwichtige voeding.
Een basisbehoefte van het lichaam. Pas als je Pilatels gaat doen,
besef je hoezeer je het altijd hebt gemist. 
Een must voor iedereen!”
Marc D’hoore

“Hier dan m’n kleine bekentenis: Een rechte sterke houding,
minder rugpijn én een perfecte basis voor andere sporten als fietsen en zwemmen.
Ik zou pilates niet meer kunnen missen.”

Mich Roobrouck

Oproep warme dagen.

Hoewel de winter kalendergewijs nog niet helemaal gestart is, toch hebben we al koude voetjes gehad. Dat de verwarming het een volle week niet deed, op de eerste dag vorst, dat hebben we geweten. Een grote dank aan alle Pilatelsers om een elkaar warm te houden tijdens die week én een “warme” dank aan Electro Rosseel voor de spoedlevering van mobiele warmte! Els en Isabelle zijn al jarenlang echte Pilatelsers in hart en ziel! Allen daarheen voor nog wat kerstcadeau:-)

Wie nog het ideale cadeautje zoekt of de twee weken kerstvakantie wil overbruggen, aarzel niet en koop nog vlug een Pilatels poster of boekje 🙂 Opnieuw binnen en altijd in voorraad! Wacht niet tot het zomer is :-))

Nu we de échte koude dagen ingaan,
nog een warme oproep om die mooie doelen te steunen. 

Mercy Ships: een drijvend ziekenhuis die naar de mensen gaat. Hugo Broos is de nieuwe ambassadeur van Mercy Ships. “Die ervaring blijft aan mijn ribben plakken. Die mensen verrichten halve mirakels.”

Niño Feliz: Niño Feliz focust op de vorming van kinderen en jongeren zodat ze zelf hun toekomst in handen kunnen nemen. Niño Feliz voorziet voeding, gezondheid én opvoeding als basis voor de toekomst van de kinderen 

Marinka Atalia: Van Atalia’s mama en haar papa:

Atalia, voor altijd 23, moedige meid
Tegen de sterren op en als een leeuwin gevochten!
Al vanaf de eerste chemo last van gesprongen lippen en gebarsten nagels
Leukemie- en stamcelonderzoek, een health-case die we wille steunen
In ieder geval gaat iedere cent naar Wetenschappelijk Fonds Hematologie vzw
Aan iedereen: 1000x dank!

Nieuwe reeks: 
Joe’s Vintage Sessions

We zijn gestart met een nieuwe reeks sessies waar alle toestellen aan bod komen. Een soort circuittraining, maar dan met de klassieke oefeningen op de klassieke GRATZ toestellen die normaal enkel voor privé sessies gebruikt worden! Els is al meer dan tien jaar de voorvechter van kleine groepen. En dat werpt – nog maar eens – zijn vruchten af! Nu is het mogelijk om iedereen, in een vlotte rotatiesysteem – neen, niet alle hoeken van de kamer te laten zien – maar in een zeer actieve sessie, alle toestellen te gebruiken. Zoals altijd, onder Els’ scherpe toezicht. In volledige focus en controle. Momenteel een try-out op dinsdag en tijdens de mannengroep op woensdag. 

2018 is er dan bijna.

2018 zal het jaar zijn waar Els en Pilatels het wat rustiger zullen doen.
Ach, neen, dat was vorig jaar al ; – ) Els en rustig, . . . hmmmm . . .
dat is niet haar motto! Wel “stilstaan is achteruitgaan”. Dus: always in flow!

We wensen jullie, jullie families en vrienden
mooie, warme en gezellige feestdagen
en de beste sportieve voornemens voor 2018.

Pilat-Els & haar team