NIEUWSBRIEF – MEI 2023

 • Nieuw online systeem
 • Pilatels School Workshops & Nieuwe Topics
 • Pilates School Education: Pilatels Elite Groep
 • Team Pilatels: Marianne, Joyce, Ines
 • Nieuw apparatuur op komst
 • etc . . . 
NEW Pilatels Boekings-en betalingssysteem
Niets van ChatGPT,
artificiële intelligentie, robots die voor ons beslissen of andere futuristische hulpmiddelen. 
Niets van dat.Er werd geïnvesteerd in een nieuw online betaalsysteem. Dat wél. Waar je zelf de periode van de groepsles kan boeken, waar je direct kan betalen. Waar de factuur uit rolt en waar je zeker bent van je plaatsje. BINGO! Dezelfde voorwaarden blijven gelden, alles wordt zoveel gemakkelijker voor iedereen.

Voor de private sessies (de PT’s) kan je nu ook zelf je lessen boeken op één, vijf, tien beurten. Met de docent die je wilt. Zie site

Het systeem laat je weten wanneer je aan de laatste beurten begint, als er een nieuwe periode aankomt. Misschien zelfs als je er niet bent geweest? 

GROEPEN
Check data Pilatels -> uurrooster
De eerst volgende reeks/periode start in de week van 29 mei (PASOP: niet voor de maandag = omwille van Pinksteren -> uurrooster)

    -> Bestaande groepen krijgen 2 weken voorsprong 
    om hun bestaande plaats te boeken en te houden!! 


Jullie worden uitgenodigd door het EVERSPORTS systeem om een account aan te maken (héél simple, beloofd!) De periode, dag en uur kiezen die je gewoon bent en klaar! 

    Vanaf 1 mei gaat het systeem open voor 
    bestaande vaste klanten van alle groepen
    => Selecteren groep / uur
    => Betaling via online link (via de site)

Vanaf 15 mei is het systeem open voor iedereen, dus ook nieuwe klanten in wacht! Wees er dus snel bij en maak je plaats en betaling in orde VOOR 15 mei!! Wie facturen wenst, alles is beschikbaar via het online systeem!

PRIVE Sessies
Bestaande klanten en afspraken reeds in de agenda. Bij vernieuwing kaart Private Sessions.             
    => online verder afhandelen
    of pols via Els wie niet digitaal kan betalen.
    Wie hulp nodig heeft pols Els uiteraard ook!


Pilatels School Workshops en nieuwe Topics online
De workshops in de studio zijn een groot succes. De volledige reeks Workshops (8) waren snel volzet! En wat een enthousiasme en mooie comments van iedereen.

Het hoofddoel van Els om het klassieke te mixen met de medische touch is duidelijk een vaak gestelde vraag van vele collega kinesitherapeuten en Pilates lesgevers.

 

Els zet dan ook met veel plezier dit concept verder. De nieuwe Workshop Topics en Data staan al op de site!!!! En wees er snel bij. Plaatsen zijn beperkt! en de meeste workshops zijn voor iedereen toegankelijk!  : – )


Pilatels School Education
De eerste groep studenten ronden in mei hun Full Comprehensive Education af! Na 6 modules – verspreid over 8 maanden, vele uren stage en observaties kunnen ze de opleiding afwerken en binnenkort, na 600 uur, hopelijk hun examen succesvol afleggen.Fantastisch hoe sommigen startten zonder voorkennis, anderen hebben reeds jaren hun studio en ervaring. Wat een plezier om die mix te zien en vooral hun groeiproces. Ik kan alleen maar bevestigen dat dergelijke opleidingen nodig zijn om te groeien en vooral om vat op het klassieke werk te krijgen.

Classic Pilates. Het blijft een wondermiddel!

Voor deze eerste editie kon Els samen teachen met Joel Crosby, haar USA vriend en Vintage collega. Het was een eer om dat met hem te kunnen teachen.

En HOP! . . . Els is Els niet als ze haar volledige eigen “Touch” niet kan doceren. Al vele jaren vragen collega lesgevers, nieuwe studenten er om.

En vooral de “Now is the Moment Els!”-push van de international Top Trainers maken dat Els voor de volgende editie haar eigen Elite Group gaat teachen! The Real Work (het dichtst bij Joseph Pilates) zoals ze van haar mentors Jay Grimes, Sandy Shimoda & de Vintage Teachers geleerd heeft, ook Romana ‘s stijl via haar andere mentor MeJo Wiggin (binnenkort ook als Guest Teacher bij Pilatels Studio) komen hier zeker aan bod. En uiteraard na 21jaar ervaring als Kinésithérapeute is men vragende partij om haar typische ‘Touch’ en ‘Knowledge’ in deze Education te verweven.

Kortom:
– De Full Elite Group 
=> volzet in ongeveer 24u! 🙂
– De Full Classical Mat =>  nog plaats, check de sitehet diepste klassieke werk (Classic Pilates) met Medical Touch is voor slechts 10 studenten per jaar toegankelijk! Check data/inhoud op de site
Pols bij Els of je in aanmerking komt. Wees er snel bij 🙂 


TEAM Pilatels
Complimenten voor onze trainers Marianne, Joyce en Ines die hun CPE Opleiding met succes aan het afronden zijn. Trots op hun inzet, hun evolutie en zoveel meer…

Je zag hun zelfvertrouwen groeien met de dag… en vooral mooi om te zien dat men op 1 lijn evolueert. Wat ten goede komt van alle Pilatels klanten uiteraard. Dezelfde kennis, dezelfde kwaliteit, veiligheid en toewijding aanzet klassiek werk. PROFICIAT!!COMPLIMENTEN!!!
Aan Marianne die na jarenlange Pilatelser toch de grootste aanpassing moest maken. Dit is altijd moeilijker dan met een schone lei starten. Geloof me!! Maar ze doet het schitterend en zoals de studenten rondom haar zeggen: “She’ s the best mom you can have.” Ze ziet overzicht, stelt gerust, is zorgzaam, . . .  😉

Aan ons nieuwste teamlid Joyce
Ondertussen zijn we 4 maanden verder en Joyce ontplooide zich al mooi tot een Pilatels trainer! Fel gegeerd voor groepslessen en privates. Haar uren moet Els nu al bewaken 🙂 Stil van aard, binnenin krachtig en vastberaden!

Aan Ines, van leerling tot . . .
Tijdelijk invallen voor de dinsdag groepsles. Altijd paraat voor vervangingen … een geruststelling te horen dat de klanten van haar rustige en duidelijke aanpak houden. Jaja . . .  na 16 jaar leerlinge bij Els . . . zijn er gewoontes (en uitspraken) herkenbaar 😉


NEW APPARATUUR op komst!!
Jaaaaaa…. Els blijft vooruitstreven en investeren in het beste voor haar klanten en studenten!  Dankzij Els’ succes met de Classic Mix lessen en investering in de Pilatels School Education is er een 5de Reformer onderweg 😉
De kleur . . . Wie die kan raden krijgt maar een half pakje Hundreds 😉Pilatels Studio is als Contrology Demo Center voor Belgie uiteraard al volledig uitgerust met de meest authentieke apparatuur! Dit naast haar Gratz apparatuur en een Legacy High Chair die onderweg is (nog niet in het assortiment van Contrology). Maar ook ontwikkeld door een student van Jay. Dus hebben we er alle vertrouwen in 😉 Komen nog aan: extra matten, Spine Corrector’s, barrels enz…

Dit is jullie mooie complete Classical Pilates Studio in W-Vlaanderen. Pionier in België wat ContrologyCC betreft 😉


Spinefitter by SISSEL®
De samenwerking met Hospidex België blijft groeien. Er is meer nieuws op komst . . . 🙂 Omwille van haar medische Kine achtergrond, werd Els gevraagd om 1 van de wereldwijde Professionals Teacher Trainers te worden van Spinefitter.Interesse in een workshop Spinefitter? Op zaterdag 24/06/2023 is er de eerste workshop bij Pilatels Studio. Neem contact op met Evie Knaepen van Hospidex


De paasvakantie was er eentje zonder zon… helaas!!
Els zocht wel wat zon op in LA . . . enfin . . . ze was meer in de Amerikaanse Studio’s dan buiten ;-

=> Selfpractice blijft haar motto! Stilstaan is achteruitgaan!!!!

In LA heeft ze genoten om bij Sandy Shimoda te trainen, veel bij te praten én daar te logeren. Blij om weer eens onder Jay ‘s opmerkzame ogen te trainen. In andere Amerikaanse  studios te kunnen teachen, samen met een aantal Vintage friends. De harde touch van Ken Krech te kunnen ondergaan enz.. toffe studio’s, toffe collega’s, warme friends voor eeuwig 😉

NEXT UP:
We kijken uit naar de zomerzon, hier alvast de agenda!

 • Studio gesloten tussen 1 – 15 aug 2023! 
 • Groepen => Zomerstop tss 21juli tem 15 aug => Zie uurrooster site
 • Els werkt verder in juli
 • Privé sessies volgens afspraak met Els.
 • Vanaf 16 aug werken Marianne en Joyce verder, ook volgens afspraak.
 • Sao Paulo in aug 2023. Els is uitgenodigd in Sao Paulo om les te geven aan de studenten van Fernando Sadir.In het najaar zijn nog enkele internationale teaching reizen (geen vakanties!) gepland . . .
Categories: Algemeen