ELS LOBBEDEY = PILATELS STUDIO

Eigenaar, bezieler, Lic. Kinesist en Classic Pilates Trainer

In zeer grote lijnen ;-):

 • 1993-1997 Lic.Grafische Vormgeving Directe Communicatie / Meester Beeldende Kunsten Sint-Lucas Gent
 • 1998-2002 Lic.Kinesitherapie KHBO/KUL
 • 1997 -> 2000 volgde diverse opleidingen van Basis, Intermediate tot Gevorderde Mat in NL
 • Introduceerde in 2000 als Official Allround Pilates Mat & MVe Trainer de methode aan het grote publiek op diverse Belgische congressen.
 • 2002 -> 2007 volgde alle levels Apparatuur opleidingen in NL
 • Behaalde haar Comprehensive Certificaat in Boston bij Clare Dunphy & Pamela Garcia.
 • 2007 Na jaren teaching in diverse sportcentra over gans Vlaanderen en (Inter-)Nationale en trainingen aan trainer/collega’s -> opening eigen klassieke Pilates Studio PILATELS in Snellegem
 • 2015 Jay Grimes’ The Work in LA als  ‘1 van de 12 wereldwijd geselecteerde studenten’
 • 2016: Certified ‘The Work’ met Jay Grimes
 • 2017 => heden… Online Teaching en Training Worldwide.
  LA “Dream Team”, Sandy Shimoda, Ken Krech, MeJo Wiggin, KRN en vele andere master Private Trainings
 • 2022 => Florida met Kathryn Ross-Nash, Boston met MeJo Wiggin, Visit aan LA Vintage: trainen, teaching en fun met de worldwide collega’s!
 • Werken aan nieuwe workshops, lessenpakketten, boeken, travels, . . .

Als je meer tijd hebt om te lezen : – )

Deze bezige bij is na haar studie Grafische Vormgeving te Sint-Lucas (1993 – 1997) voor een tweede keer afgestudeerd als Licentiate Kinesitherapeute (1998 – 2002) naast haar toenmalig bijberoep Freelance Trainer in diverse groepslessen sinds 1993.

Ze behaalde met groot succes diverse diploma’s (ACSM, Fitpro, Schwinn, Les Mills, Tec…), presenteerde internationaal diverse workouts voor het grote publiek. Ze won talrijke prijzen zoals de International Presenter Award, Belgisch en Vice-Wereldkampioene Hiphop 2002, AALO Rookie Award 2003, … en was Choreografe/Master Trainer van het Club Step + AALO Kidz Programma in de Benelux. Als Master Trainer & Examinator doceerde ze jaarlijks voor diverse organisaties én in diverse disciplines aan vele instructors (inter-)nationaal. Ook in de Belgische media kent men haar als Physical Coach van het bekende TV-programma ‘Star Academy’. En in de medische wereld is het niet de eerste keer dat ze kine-collega’s bijtraint met haar inzicht in de stabilisatie-en pilatesmethode!

Haar academische vorming, bewegingsvaardigheid en professionalisme garanderen workouts/opleidingen van een heel hoog niveau. Na vele opleidingen bereikte ze een Comprehensive Certificaat en werkte ze een tijd als Official PILATES Allround & Mve Trainer. Zo introduceerde ze in 2000 al in België Pilates aan het grote publiek en was het toen al haar doel om iedereen met deze fantastische training te laten kennismaken! Zowel de jongere als oudere doelgroepen kunnen hiermee preventief geholpen worden. Als kine- en psychomotorisch therapeut ook voor kinderen, een doelgroep die haar al boeit sinds haar eigen kindertijd specialiseerde ze zich vooral verder in stabilisatietraining voor jong en oud.

Na jaren te Teachen voor diverse centra (sport/fitness/dans) over gans Vlaanderen en Nationale/Internationale trainingen aan trainers/collega’s… opende ze in 2007 haar eigen Pilates Studio Pilatels. Pilates-els is echt voor Els gemaakt : – )

Haar doel was en is nog steeds iedereen de kans geven Pilates aan te leren op een persoonlijke en veilige manier! Kwaliteit boven kwantiteit!

Els: waar een wil is, is een weg

De cirkel is zeker nooit rond! Na vele trainingen/workshops bij diverse Trainers wereldwijd Clare Dunphy, Mari Winsor, Pamela Garcia, Debbie Jenner, Michael King, Michael & Ton, MeJo Wiggin, Alisa Wyatt, Jean-Claude Nelson, Javier Velazquez . . . blijft ze zichzelf kneden.

JOE => JAY => ELS

Toen ze in 2014 in Londen in Londen Jay Grimes, Sandy Shimoda, Karen Frischmann ontmoette wilde ze alleen maar beter worden. Vorig jaar was de “kers op haar taart” en werd ze in 2015 geselecteerd als ‘one of The Twelve Students Worldwide Class’ en werd ze in 2016 toegelaten tot “The Work” van Jay Grimes in Los Angeles. Dichter bij de originele bron (Joseph Pilates zelf) kan ze niet meer komen. Een team van top trainers Sandy, Karen, Ken, Dena, Andrea, Alisa … en nog zoveel meer!

Els: stilstaan is achteruit gaan

Pas bij Vintage Pilates leerde ze hoe diep en authentiek de Pilates leer is! Ondanks een accident en een whiplash met nekhernia/bulging tot gevolg, leerde ze Pilates dankzij de hulp van Vintage op een heel andere manier toepassen. Ze studeerde eind 2016 met succes af en dit is nog maar het begin!

Na 10 jaar gebruik van Peak Pilates Equipment was het In 2017 hoog tijd voor een volledige refresh! Gratz Equipment deed haar het harde authentieke werk ontdekken, dus tijd voor een nieuw tijdperk binnenin Pilatels Studio : – )

En de investeringen stopten sindsdien niet. Els is dan ook zeer trots als eerste in België Jay Grimes’s Classic Contrology Reformer, Cadillac, Neck Stretcher, … te mogen introduceren in haar studio aan haar klanten, patiënten en de vele collega/trainers die bij haar bijscholen. Real Vintage Classic Joe’s Work! Met dank aan Jay Grimes!