Al op jonge leeftijd werd Joyce door de dansmicrobe gebeten. Haar eerste danspasjes deed ze aan de Koninklijke balletschool Rose d’Ivry te Oostende. Maar een hobby groeide uit tot een passie en op 11-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Hierna zette ze haar droom verder aan het Conservatorium Antwerpen, waar ze haar diploma Bachelor in de dans behaalde. Het was tijdens deze 3 jaar durende studie dat ze voor de eerste keer in aanraking kwam met pilates, via haar docente Ann Van Huffel.
Na een jaar extra studeren had ze ook het diploma dansleerkracht op zak.

Joyce gaf dansles in verschillende scholen in Vlaanderen, met een focus op klassiek ballet en hedendaagse dans. Tot op de dag van vandaag doet ze dit nog steeds met hart en ziel.

Na enkele jaren lesgeven kwam de nood om het lichaam opnieuw wat meer te trainen en na wat opzoekwerk kwam Joyce al snel uit bij Pilatels. Beginnend met de MVe Chair, tot een zwangerschap pilates even on hold zette. Toen de dochter oud genoeg was om naar school te gaan werd het tijd om de draad bij Pilatels weer op te pikken. En zo gingen ze van de MVe Chair naar de CLASSIC MIX PILATES®.

Toen Els met het nieuws kwam dat ze CPE, een klassieke pilates teacher training, zou aanbieden was Joyce getriggerd en kon ze deze kans niet laten schieten. Na een duwtje van Els was de stap gezet om dit avontuur aan te gaan. De opleiding is nog bezig, het enthousiasme naar meer is groot.

Vanaf januari 2023 versterkt Joyce
het PILATELS Team met privates en kleine groepslessen ClassicMix