PILATELS SCHOOL PLANNING | Workshops – Najaar 2023 / Voorjaar 2024
PILATELS verzorgt WORKSHOPS voor Professionals. Workshops zijn kort en krachtig waar je zeer snel veel informatie krijgt die je direct kan toepassen. Via een webform kan je je selectie door geven. Er is mogelijkheid om de Workshops online te volgen. Vraag ernaar bij Els ([email protected]).


NIEUW: PILATELS SCHOOL PLANNING | Opleiding – SEPT 2023 – MEI 2024
PILATELS verzorgt OPLEIDINGEN voor Professionals. Opleidingen hebben een andere structuur dan de Workshops. We nemen de tijd om stapsgewijs en in duidelijke stukken alle stof door te nemen. We zorgen voor genoeg oefening, herhaling, herhaling en feedback.

Er zijn twee nieuwe opleidingen:


Pilates Teacher Opleiding: COMPREHENSIVE
Breng je liefde voor het Pilates lesgeven naar het volgende niveau met deze unieke COMPREHENSIVE Classical Pilates met Els Lobbedey, 2nd G.Classic Pilates Teacher & lic.Kinesiste bij Pilatels Studio in België (Brugge). Met bijna 30 jaar lesgeverservaring, 22 jaar Kinesitherapie & Pilates knowledge zal Els je de knepen van het vak aanreiken en je gidsen doorheen de valkuilen. Met haar typische ‘screening oog’ & ‘touch’ & skills. Een niet te missen ervaring voor jezelf als fanatieke pilates beoefenaar en/of trainer 😉


CLASSICAL SYLLABUS® PART 2 – MEJO WIGGIN – APRIL 2024
Met deze syllabus PART 2 leer je de klassieke Pilates oefeningen toepassen met de nadruk op de noden van je leerling. Casus per casus, level per level. Het is voor leraren die al een Comprehensive Training Program hebben afgerond.

Teacher Training (Professionals)

WORKSHOPS: Doelgericht van elkaar leren

De opzet/idee Workshops en losse trainingsuren Pilatels voor National en International professionals Teachers. Voor Corona konden jullie reeds proeven van een tal specifieke Workshops.

Net voor de 2020 pandemie waren er plannen opgezet om een reizende gezelschap van trainers op pad te sturen en wereldwijd Workshops en Trainingen te geven. Zo ook hier in de Pilatels Studio. Helaas moesten we dit even opbergen. Maar niet getreurd… We werken hieraan verder achter de schermen. Dus blijf checken!

Maar ondertussen… Op vraag van diverse Collega Trainers/Studio eigenaars die tot op heden meestal apart komen, volgen momenteel Trio Teacher Trainingen. Hun reacties zijn zeer positief: oa. zeer gerichte persoonlijkere aanpak resulteert in een opvallende snellere leercurve. Indien interesse om met jullie team diverse data te boeken of in een ander team mee te volgen. Geef ons jullie voorkeursdata / wensqqen / level / mening etc… via e-mail: [email protected]

EDUCATION: Lessenpakket

De authentieke Pilates, zoals de “elders” die bedoeld hebben, is een strikte, geordenden methode. Deze methode, de volgorde, de benamingen van de oefeningen zijn vast. Ze leren betekend dat er geen ruimte is voor interpretatie. Els heeft in de Verenigde Staten haar masters behaald bij de laatste directe leerling van Joseph Pilates zelf. Jay Grimes.

Jay Grimes (Vintage Pilates – L.A. / USA) streeft altijd naar authenticiteit gestreefd. Niet enkel in de oefening. Nu is het zo dat de apparatuur in 2019/2020 (Cadillac, Reformer, Barrel, . . . ) helemaal herzien is. Alle originele ontwerpen van de onderdelen, springs, katrollen, lengtes werden gebruikt om een volledige nieuwe lijn van toestellen te bouwen. Precies om die authenticiteit te garanderen.

Het is Els’ doel (van uit Pilatels Studio) om die authenticiteit ook door te geven aan haar leerlingen. Naast workshops komt er binnenkort ook een volwaardig lessenpakket. Het schrijven van een syllabus of cursus neem heel wat tijd in beslag. Hou de site in het oog en schrijf je zeker in voor de newsletter om de eerste te zijn!

SPECIFIC PRIVATES: Collega’s onder elkaar

Iedere professional zoekt iemand om mee te “sparen”. Om als collega’s te praten over de business, over specifieke oefeningen. Om uitgedaagd te worden. Els voorziet op maat gemaakte Private Sessions voor lesgevers (professionals). Ook via e-mail: [email protected]