Vanuit stress enerzijds, rug-, nekklachten en een scheenbeenvliesontsteking anderzijds startte bij mij een viertal jaar geleden, na bijna twee decennia volleybal, het pilates avontuur.


Mentaal en lichamelijk sterker worden op een gecontroleerde manier en toch aan sport doen aangezien lopen er niet meer inzit, was de drijfveer om deze bewegingsvormen te ontdekken. Na consistent pilates beoefenen werden de bonussen van pilates snel duidelijk: een verbeterde lichaamshouding, sterkere core, beter concentratie- en uithoudingsvermogen, verminderde stressgevoelens, meer lenigheid, evenwicht, rust, bewustzijn en zelfzekerheid.


Al snel sloeg de hobby over in passie, het verlangen naar kennis en het enthousiasme voor elk detail van de houdingen. Helaas, een opleiding tot klassieke pilates teacher in West-Vlaanderen had ik nog niet gevonden. Tot ik vorig jaar in een bedrijf samenwerkte met Yannic, de man van Els. En zo kwam ik voor het eerst in aanraking met Pilatels en de CPE, een klassieke pilates teacher training.

Een kans die ik niet kon laten liggen. In augustus 2022 belde ik Els op, deed ik mijn verhaal en legde ik uit dat ik vier jaar mat pilates doe, maar nog geen toestel heb aangeraakt. Na een motiverend gesprek, een aangewakkerd enthousiasme en de zin naar bijleren (veel bijleren), startte ik in september 2022 mijn klassieke pilates full comprehensive teacher training.


Het resultaat, nog geen moment spijt van gehad! Integendeel, de kriebel wordt alsmaar groter naar meer kennis & naar blijven bijleren om zo goed mogelijk de klassieke pilates door te geven. Enkele PT’s, een full comprehensive teacher training opleiding (de opleiding loopt nog), workshops en een tweede full comprehensive opleiding in het vizier later, maak ik vanaf mei deel uit van team Pilatels.