Apparatuur: Uniek in België
Contrology Balanced Body©

Tijdens mijn opleidingen doorheen de jaren kwam ik met diverse apparatuur in contact. Ik noem de namen hier niet allemaal op.. maar laat ons zeggen dat ik uiteindelijk na 10 jaar in 2017 heel mijn studio upgrade met het compete Gratz Equipment. Eén van de grootste authentieke marktleiders ter wereld. Dit mede door mijn opleiding in LA waar ik het diepste werk leerde kennen op die apparatuur.

Maar ook in die wereld staat de evolutie niet stil. Jay Grimes, Sandy Shimoda en Karen Frischmann bestudeerden jaren de veerkracht van de springs en streefden naar zo dicht mogelijk bij de oorsprong, namelijk Joseph H.Pilates zijn authentieke springs.

3 jaar geleden lanceerde Balanced Body dan ook Jay Grimes’ Classic Contrology Equipment. Ik heb de evolutie en testperiode voor een groot deel mogen meemaken ginds in LA en voelde meteen … wauw, dit gaat nog dieper.

Ik kocht dan ook dergelijke apparatuur bovenop mijn Gratz aan en kan met trots zeggen dat ik de eerste ben in België die deze Contrology BB apparatuur heb. Ik ben zelf geen verdeler.

Hospidex is dat wel. PILATELS fungeert wel sinds kort als een soort showroom/test studio en staat nauw in contact met Tim Seghers van Hospidex. Meerdere collega’s (B /NL / UK / …) komen hier regelmatig trainen, bijscholen en testen. 

HOSPIDEX – Eerst even beginnen met de basisfilosofie van Balanced Body/Hospidex:
‘we try to build equipment that meets the needs of the Pilates community’.

Met deze zin wordt eigenlijk het hele verhaal geschreven van wat Balanced Body uitdraagt in het bouwen van Pilates equipment. Bij elke reformer, elk product wordt dus maximaal aandacht gespendeerd aan de soepelheid en het gevoel van de gebruiker.

Voornamelijk de innovatie en de kwaliteit van het geheel maakt een groot verschil maken. Maar in dit geval is Balanced Body voor wat ‘Contrology’ betreft, ook effectief gaan luisteren naar de mensen ‘on the field’ die iets betekenen binnen de Pilates Community.

En met name naar diegenen die zich in ‘the classical community’ hebben grootgemaakt (chronologisch), heeft men volgende ontwikkeld:

Ron Fletcher Reformer (een zeer voornaam Amerikaans Pilates Master trainer).

  • Dat werd dan ook het begin van lederen straps, makkelijkere footbars, etc…
  • Legacy Reformer
  • Centerline equipment

Balanced Body wilde ook graag iemand betrekken die zeer veel betekent in de klassieke Pilateswereld: met name Jay Grimes (meermaals besproken door Els), een gevierde ‘classical teacher’ in LA. En daarom nam Ken Endelman (CEO Balanced Body) het initiatief om zeer nauw te gaan samenwerken en samen te werken aan de ontwikkeling van equipment dat exact voorziet in de eisen van Jay Grimes!

=> Dat leidde dan tot:

  • Jay Grimes Reformer
  • Cadillac
  • in de pipeline: chairs/ladder barrel etc…

Wat deze apparatuur verder zo speciaal maakt: is op zich iets waar de gebruiker best kan op antwoorden : – ).
Wat echt belangrijk is en wat Balanced Body apparatuur zo speciaal maakt is het volgende:
de service naar de eindgebruikers!

  • de opvolging => direct contact
  • de bereikbaarheid => België / Europa
  • de generositeit van Balanced Body/Hospidex en support aan de Pilates Community (zoals je in deze ook merkt;-)