PILATELS SCHOOL PLANNING | Workshops 2024

PILATELS verzorgt Workshops voor Professionals. Workshops zijn kort en krachtig waar je zeer snel veel informatie krijgt die je direct kan toepassen. Gebruik de Form om je selectie door te geven. Er is mogelijkheid om de Workshops online te volgen. Vraag ernaar bij Els ([email protected])

De vorige 6 workshops waren een zéér groot succes!  Wie te laat was toen weet nu beter 😉
Schrijf je snel in!! Plaatsen beperkt! VOL = VOL! Indien te laat -> wachtlijst!


Pilates en ideale vakantie tools | Workshop JUNI 2024 | PRIJZEN

ZA 28/01/23 ‘Mat 1 Classic & Medisch’ (afgelopen)

Wat? De klassieke order met zijn fantastische oefeningen blijft behouden en verder praktisch gekneed en gedifferentieerd volgens specifieke noden van de klant. Building blocks, kleine tricks, simpele aanpassingen, met en zonder attribuut… Iedereen kan Pilates leren! Verrijk je klassieke Pilates kennis met differentiatie op medisch vlak.

Wie? Voor alle lesgevers die Classic Mat Pilates aanbieden en willen leren differentiëren zonder het oog op ‘His Work’ te verliezen! Deel 2 NAJAAR 2023…


ZA 11/02/23 ‘Reformer 1 Classic & Medisch’  (afgelopen)

Wat? De klassieke order zoals de Master Joe Himself ontwikkelde is magisch! Er iets aan veranderen zou respectloos zijn! His Real Work is the best! Toepassing van een nog iets diepere kijk op het klassiek basis order, kleine differentiaties, aanpassingen, touch, cues, … zonder Joe’s werk te veranderen!!  Tenslotte moet iedereen Pilates ook op de toestellen kunnen leren 😉

Wie? Trainers die de Reformer basis willen heropfrissen en de oefeningen specifiek voor hun klanten ‘easy & praktisch’ willen aanleren. Toepassen zonder de essentie te verliezen. This is it!  Deel 2 NAJAAR 2023…


ZA 18/03/23 ‘Els’ unieke VLAG methode’  (afgelopen)

Wat? Doel is screening en werken met elke uniek body. Werken vanuit een neutrale wervelkolom op diverse apparatuur zonder het klassieke werk en de principes te verliezen. 

Wie? Iedereen! Een must voor lesgevers, Kinesisten, Artsen, klanten, patiënten 🙂


ZA 29/04/23 ‘Specifieke Pilates & Nek problematiek’  (afgelopen)

Wat? Wie heeft nooit eens last aan zijn nek? Het digitale tijdperk helpt dit uiteraard ook niet in de positieve zin. Cervicale problemen ga je niet uit de weg! Help je klanten dankzij Pilates. Voorkomen is beter dan genezen! Herhaling werkt.

Wie? Iedereen! Elke Pilates lesgever die op een veilige manier zijn klanten/patiënten wilt helpen!


ZA 17/06/23 ‘Pilates Lopers & fietsers’ (afgelopen)

Wat? Sportprestaties verbeteren, sterke core, soepele gewrichten, pezen en spieren. Voor & na je prestatie. Belasting en belastbaarheid in evenwicht houden. Optimaal gezond en resultaatgericht dankzij Pilates! We overlopen de meest essentiële functionele noden voor Lopers en Fietsers en werken op diverse apparatuur, attributen, . . .

Wie? Iedereen! Elke Pilates lesgever en personal trainer die deze specifieke aanpassingen/differentiaties wilt leren.


ZA 8/07/23 ‘Core & flexibiliteit Golf & Tennis’ (afgelopen)

Wat? Golf en Tennis, beide sporten hebben nood aan mobiliteit en stabiliteit (Core & flexibiliteit). Het doel is om deze noden te begrijpen en toe te passen (ZIEN en AANPAKKEN). We gebruiken een simpele basis voor wie geen medische achtergrond heeft en trainen de belangrijkste functionele oefeningen dmv. Pilates. 

Wie? Iedereen! Elke pilates beoefenaar, lesgever en personal trainer die op een veilige manier DE oefeningen voor deze doelgroep wilt leren!


Gebruik onze selectieformulier om je workshop(-s) door te geven!

ZA 9/09/23 ‘Mat 2 classic & medisch’ (afgelopen)

Wat? Miste je deel 1 vorige keer of ben je nog meer getriggerd? In deel 2 vervolledigen we de klassieke order en differentiëren we verder volgens de noden van de klant. Building blocks, kleine tricks, simpele aanpassingen, met en zonder attribuut, enz. Verrijk je klassieke Pilates kennis functioneel & differentiatie op medisch vlak. De ideale opener van een nieuw sportseizoen na de zomer 😉

Wie? Voor alle lesgevers die Classic Mat Pilates aanbieden en dieper willen leren differentiëren zonder het oog op ‘His Work’ te verliezen! 


ZA 14/10/23 ‘Use your Touch to Teach ‘ (afgelopen)

Wat? Els hoort vaak dat haar handen magisch zijn. Vele collega lesgevers en kinesisten zijn al lang vragende partij naar deze workshop. Een workshop waarin we onze handen gebruiken om de perfecte cue te geven. Een perfecte touch zegt meer dan woorden. Maar onthoud -> Less is more & movement first! Els deelt haar typische Touch Techniek graag met jullie 😉


ZA 2/12/23 ‘Schouders smeken om Pilates’ (afgelopen)

Wat?  De schouders zijn één van de meeste complexe gewrichten in het lichaam. De kans op blokkades, disfuncties of luxatie is helaas realiteit. Voorkom blessures en train je schouders verstandig! En doe pilates om je schouder sterker te maken & te houden binnenin een stabiel spierkapsel op een veilige manier dankzij de excentrische holistische aanpak!

Wie? Iedereen! Elke Pilates lesgever en personal trainer die verder denkt dan het schoudermoment zelf.


VOORJAAR 2024

ZA 27/01/2024 ‘Voeten & Enkels! Loop op wolken.’  (afgelopen)

Wat?  Voeten & Enkels worden vaak onderschat, vergeten, vanzelfsprekend gevonden … met alle gevolgen nadien. Onze voeten zijn de fundering van ons lichaam! En hoe rijper ze worden, hoe meer ze veranderen en afzien. Geef ze de nodige aandacht op een gezonde manier. Wist je dat Joseph H.Pilates speciale hulpmiddelen voor voeten ontwikkelde? Deze tools icm. met Els haar kennis als kinesiste en ervaren duurloper ‘loopt’ het in deze workshop over van de eenvoudige functionele oefeningen en tips. Gegarandeerd een praktische workshop 😉

Wie? Iedereen! Elke Pilates lesgever en personal trainer die deze specifieke functionele oefeningen & differentiaties wilt leren.


ZA 2/03/2024 ‘Artrose, Reuma, Bechterew, … ’  (afgelopen)

Wat? In deze specifieke workshop gaan we iets dieper in op deze problematieken. Vroeg of laat komen helaas maar al te veel mensen in aanraking hiermee. Een praktijkgerichte workshop met één groot doel voor ogen! Gewrichten, ligamenten en spieren soepel houden op een veilige gecontroleerde manier dankzij Pilates. 

Wie? Iedereen! Elke Pilates lesgever die op een veilige manier zijn klanten/patiënten wilt helpen!


ZA 4/05/2024 ‘Rugklachten? Doe Pilates!’   (afgelopen)

Wat? Wie heeft nooit eens last aan zijn rug? Het digitale tijdperk helpt dit uiteraard ook niet in de positieve zin. Een goede balans vinden tussen tonificatie, stabilisatie en flexibiliteit is de boodschap! Rugproblemen ga je niet uit de weg! Help je klanten dankzij Pilates. Voorkomen is beter dan genezen! 

Wie? Iedereen! Elke Pilates lesgever die op een veilige manier zijn klanten/patiënten wilt helpen!


ZA 29/06/2024
‘Pilates met kleine attributen = ideale vakantie tools’

Wat? Een praktijkgerichte workshop waarin we met behulp van alle mogelijke attributen je de meest gedifferentieerde pilates laten voelen. Work & fun verzekerd! En vooral geen excuses om nooit aan Pilates te kunnen doen of onderhouden 🙂

Wie? Voor alle lesgevers die Classic Mat Pilates aanbieden en willen leren differentiëren zonder het oog op ‘His Work’ te verliezen!


KOMENDE PILATELS WORKSHOPS!

 • ‘Use your deeper core’
 • ‘Pilates is een must voor alle sporters’
 • “Hoe het lichaam te zien, te screenen & functioneel te helpen?
 • ‘Shapes in space’
 • ‘Round & Arches’
 • ‘All round the Cadillac’
 • ‘Think out of the box’
 • ‘Lengthening your spine’
 • ‘Zwangeren… Is pilates goed? Special needs!
 • . . .

UUR/PRIJS:
13u-17u = 4u Workshop + Attest + Fiche

 • 13u – 17u = 4u Workshop
 • 200 eur (incl.21%btw) / 1 Workshop
 • INCLUIS: Deelname attest + Workshop Fiche
 • +20 jaar ervaring in Classic Pilates